Info

SIDEWAYS 9.-10.6.2017 @ HELSINKI, TEURASTAMO

Sideways on Helsingin Teurastamo-alueella järjestettävä kaksipäiväinen tapahtuma, jonka ohjelmisto koostuu musiikista, laadukkaasta ruoka- ja juomatarjonnasta sekä monipuolisesta alueohjelmasta.

Ensimmäistä kertaa kesällä 2015 järjestetty Sideways oli molempina päivinä loppuunmyyty (yht. 12000 kävijää). Vuoden 2016 Sideways kasvoi sekä alueeltaan että yleisömäärältään, ja PJ Harveyn tähdittämän tapahtuman yleisömäärä nousi lopulta loppuunmyydyn perjantain myötä 15500 festivaalivieraaseen.

OHJELMA & AIKATAULU

Sidewaysin musiikkikattaus ja alueohjelma ovat valmiita. Katso kaikki artistit, aktiviteetit ja taideprojektit täältä.

Esiintymisaikataulut löydät täältä – suora linkki ladattavaan PDF-aikatauluun löytyy puolestaan täältä.

Festivaalialue on auki perjantaina klo 16.00-01.00 ja lauantaina klo 14.00-01.00. Ensimmäiset esiintyjät aloittavat heti porttien aukeamisen jälkeen.

Oikeudet aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin pidätetään.

LIPUT

Sideways 2017 -festivaalin kaikki lipputyypit ovat nyt myynnissä.
2pv – ennakkoon 95€ / portilta 100€
1pv – ennakkoon 65€ (pe tai la) / portilta 70€

Sidewaysin ennakkoliput myy Sidewaysin nettisivujen lippukauppa, Lippupiste ja Tiketti.
Kulttuuriseteleillä maksaminen onnistuu Lippupisteen ja Tiketin toimipisteissä.

Kahden päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin, joilla voi halutessaan poistua tapahtuma-alueelta ja palata myöhemmin takaisin.

1pv-lipuilla vain kerran sisään.

Portilla myydään lippuja, jos niitä on ennakkomyynnin jälkeen jäljellä.

RANNEKKEENVAIHTO

Voit vaihtaa 2pv ennakkolippusi rannekkeeseen Helsingin keskustassa Lasipalatsissa sijaitsevassa Karhu Storessa tai Sideways-alueen pääportilla. Suosittelemme ennakkovaihtoa, koska tällöin pääset nopeammin sisään festivaalialueelle. 1pv lippuja ei siis vaihdeta rannekkeisiin.

KARHU STORE LASIPALATSI (Mannerheimintie 22-24)
Ke 7.6.2017 klo 12.00-18.00
To 8.6.2017 klo 12.00-18.00
Pe 9.6.2017 klo 10.00-14.00

SIDEWAYS-ALUEEN PÄÄPORTTI (Sörnäistenkatu 3-5)
To 8.6.2017 klo 12.00-18.00
Pe 9.6.2017 klo 10.00-00.00

AKKREDITOINTI

Sidewaysin akkreditointi on päättynyt. Akkreditoinnin yhteystiedot: akkreditointi@fullsteam.fi

HUOM! Kaikki Sidewaysiin ilmaislipuilla saapuvat henkilöt (press/photo/guest/vapaalippu) ovat rannekkeen noudon yhteydessä velvoitettuja maksamaan hyväntekeväisyyteen ohjattava akkreditointimaksu 10 EUR. Maksu on pakollinen ja ainoastaan käteisellä. Varaathan tasarahan mukaan. Akkreditointimaksusta kertyneet varat ohjataan Seta Ry:lle translain vaikuttamistyöhön ja erityisesti Kuuluu kaikille! -kampanjaan.

Akkreditointipiste sijaitsee festivaalialueen pääportilla.
To 8.6.2017 klo 12.00-18.00
Pe 9.6.2017 klo 10.00-23.00
La 10.6.2017 klo 12.00-23.00

IKÄRAJA:

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta.
Varauduthan todistamaan ikäsi, ja muista myös buukata lastenvahti ajoissa!

VAPAAEHTOISHAKU

Sidewaysin vapaaehtoishaku on virallisesti päättynyt, mutta muutamia peruutuspaikkoja on vapautunut. Vapaaehtoistöiden perusmalli on ”tee yksi päivä töitä, pääset toisena vapaalle Sidewaysiin”, mutta voit toki tehdä hommia useampanakin päivänä. Lue lisää ja täytä kaavake täällä.

SAAPUMINEN

Teurastamo sijaitsee Helsingissä Kalasataman ja Sörnäisten puolivälissä. Festivaalin sisäänkäynti löytyy osoitteesta Sörnäistenkatu 3-5. Katso sijainti Google Mapsissa.

Tapahtuma-alueen kartan löydät täältä (aikataulujen alapuolelta).

Tapahtumapaikan ympäristössä on hyvin vähän parkkitilaa, joten suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä, kävellen tai fillarilla.

Maksuton pyöräparkki sijaitsee Työpajankadun ja Sörnäistenkadun risteyksessä.

Kalasataman metroasemalta on Sideways-alueelle vain 500 metriä – Sörnäisten metroasemalta ja Kurvin bussi- ja raitiovaunupysäkeiltä noin 800 metriä. Etäisyys Helsingin keskustaan 3km.

Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: www.reittiopas.fi

Muistathan kunnioittaa lähialueen asukkaiden kotirauhaa sekä välttää roskaamista ja naapuriemme pihoilla hengailua.

NARIKKA

Alueelta löytyy vapaaehtoinen narikka, hinta 3€ / asiakas.

MAKSAMINEN JA PANKKIAUTOMAATTI

Kaikki Sidewaysin festivaalialueen myyntipisteet (baarit, ruoka- ja oheismyyntipisteet, lipunmyynti) hyväksyvät maksuvälineenä yleisimmät pankkikortit, luottokortit ja lähimaksun.

Suosittelemme varaamaan myös käteistä rahaa mukaan.Tapahtuma-alueella ei ole pankkiautomaattia, lähin sijaitsee Sörnäisten metroaseman läheisyydessä Kurvissa.

KUVAAMINEN

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen Sidewaysiin on sallittua. Muistathan huomaavaisuuden sekä kunnioittaa muiden festarivieraiden yksityisyyttä. Joillain artisteilla voi olla poikkeavia kuvaussääntöjä, joten noudatattehan järjestyksenvalvojien antamia ohjeistuksia. Videokuvaaminen ilman erillistä lupaa on kielletty.

ESTEETTÖMYYS

Sidewaysin alue on tasainen ja pääosin asfalttia, joten liikkuminen esimerkiksi pyörätuolilla on helppoa. Sidewaysin päälavakentällä on pyörätuoliasiakkaille varattu katsomokoroke, rajallinen kapasiteetti.

Pyörätuoliasiakkaat ja muut erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua.

Jokaiselta wc-alueilta löytyy myös pyörätuoliasiakkaille soveltuvia invavessoja. Erityisryhmille suunnattujen vessojen ovissa on kyltti, jossa kerrotaan pyörätuoliasiakkaiden, muiden invalidien sekä vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja ohittamaan mahdollinen jono.

Vastaamme mieluusti aihetta koskeviin tarkentaviin kysymyksiin: info@fullsteam.fi

TASA-ARVO

Sideways on 100% tasa-arvoinen festivaali, ja toivotamme jokaisen festarikävijän tervetulleeksi Sidewaysiin omana itsenään! Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää esimerkiksi sukupuolen, rodun tai seksuaalisen suuntautumisen vuoksi.

Jos näet tai koet itseesi, ystäviisi tai muihin festivaalivieraisiin kohdistuvaa käytöstä, joka tuntuu ahdistavalta tai epäsopivalta, tai ei jollain tavalla tue tasa-arvoisuutta ja yhdenvertaisuutta, ilmoita siitä välittömästi lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Toivomme, että kunnioitatte kaikkia festivaalivieraita ja kohtelette heitä kuin toivoisitte itseänne kohdeltavan.

OMAT JUOMAT JA EVÄÄT

Voit tuoda Sidewaysiin yhden max 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon. Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alueella on vesipisteitä. Alkoholin tuominen ei ole sallittua. Tyhjät viina/siideri/yms-pullot eivät sovellu juomapulloiksi.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit yms, ovat tietenkin sallittuja. Muistathan, että Sideways-alueella on paljon mielenkiintoisia ravintoloita, joita suosittelemme testaamaan!

RAVINTOLAT & BAARIT

Sideways-alueelta löytyy monipuolisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja muita herkkuja. Ravintolakattaus löytyy kohdasta Ruoka & juoma.

Voitte halutessanne tilata seurueellenne ruoka- ja juomalippuja, tilauskaavake löytyy täältä.

KIELLETYT ESINEET

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, lasipulloja, ampuma- tai teräsaseita (sis. monitoimityökalut), ilotulitteita tai muita vastaavia vaarallisia esineitä. Sateenvarjot ovat kielletty, jotta sateen sattuessa kaikilla olisi mahdollisimman hyvä näkyvyys lavoille. Jätäthän myös retkijakkarat kotiin, alueelta löytyy penkkejä ja terasseja. Portilla suoritetaan turvatarkastus, ja järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen, että onko jokin esine turvallisuusriski.

KORVATULPAT

Suosittelemme ottamaan mukaan korvatulpat. Alueella on toki myös tulppia myynnissä.

MAJOITUS

Lisätietoa Helsingistä ja kaupungin majoitusvaihtoehdoista tarjoaa Visit Helsinki.

LÖYTÖTAVARAT

Festivaalin aikana voitte tiedustella löytötavaroita info-pisteestä, joka sijaitsee Sideways Stage (päälava) ja Plaza-lavan välisellä osuudella.

Tapahtuman jälkeen löytötavarat toimitetaan Helsingin poliisille.

YHTEYSTIEDOT

Sidewaysin järjestää Fullsteam Agency.
info@fullsteam.fi
Puh. 09-2905 0805

Tiedotus:
Johannes Kinnunen (041-5336211, johannes@fullsteam.fi)

Markkinointi:
Anna Mäkelä (050-5814153, anna@fullsteam.fi)
Minette Ristikari (040-5592698, minette@fullsteam.fi)

Ohjelma:
Artemi Remes (050-3744626, artemi@fullsteam.fi)

Tuotantopäällikkö & festivaalialue:
Janne Nieminen (050-5631672, janne@fullsteam.fi)

Yhteistyökumppanuudet:
Heidi Aho (040-5383169, heidi@fullsteam.fi)

Ravintola- ja myyntipaikkatiedustelut:
info@fullsteam.fi

Vapaaehtoiskoordinaattori & tuotantoassistentti:
Laura Oikarinen (laura@fullsteam.fi)

Ruokamyyntikoordinaattori & tuotantoassistentti:
Katri Marcoux (katri@fullsteam.fi)

Ravintolapalvelut:
Tilaa tästä ennakkoon juoma- ja ruokaliput Sidewaysiin täältä.
ravintola@fullsteam.fi