Info


Sideways 2023 @ Helsinki, Nordis

”Suomen paras festari! Ei jonoja mihinkään, ihanat ruuat ja juomat, väljää ja kodikasta, kaunista ja tyylikästä, coolia mut helposti lähestyttävää, yllättävää ja turvallista, ja mitä keikkoja!” –Laura Friman / Radio Helsinki

"Täydellinen avaus festarikesälle” –Juuso Määttänen / Helsingin Sanomat

"Kesän 2022 Sideways oli järjestelyiltään paras Sideways, ja tämähän tarkoittaa suomalaisella festarikartalla suurin piirtein laadukkainta ja viihtyisintä tapahtumaa. En tiedä mitä olisi pitänyt tehdä, jos olisi halunnut jonottaa.” –Jukka Hätinen / Rumba
 

Sideways on Helsingin festarikesän avaava kolmipäiväinen festivaali, jonka ohjelmisto koostuu monipuolisesta musiikkikattauksesta, hauskoista alueaktiviteeteista sekä laadukkaasta ruoka- ja juomatarjonnasta. Sidewaysissa koet Helsingin parhaat puolet yhden viikonlopun aikana!

Sideways 2022 päättyi riemukkaasti festivaalin historian yleisöennätykseen. Seuraavan kerran Sideways järjestetään 8.-10.6.2023 tutussa Nordiksen ympäristössä.

Kolmen päivän aikana Sidewaysissa esiintyy useita kymmeniä artisteja, joiden lisäksi koettavaa tarjoaa laaja alueohjelmakokonaisuus. Musiikin ohella Sidewaysissa on päässyt esimerkiksi pelaamaan japanilaisia arcade-pelejä, laulamaan karaokea, vierailemaan ruotsinlaivasimulaattorissa, kuuntelemaan puheohjelmaa, osallistumaan työpajoihin tai musavisaan ja tekemään vaikka mitä muutakin mukavaa!

Myös ravintolakattauksemme on erinomainen (vaikka itse kehummekin). Bissevalikoimamme koostuu erityisesti Brooklyn Breweryn tuotteista, viini- ja samppanjabaarien tarjonta on valittu yhteistyössä Viinitien kanssa, drinkkibaareista löytyy monelaisia vaihtoehtoja (alkoholittomia mocktaileja unohtamatta), ja pelkkää kasvisruokaa tarjoilevat ruokamyyjät on valittu tarkkaan harkiten. Jokaisesta ruokapisteestä löytyy aina myös vegaaneille soveltuvaa syötävää.

Vuodesta 2018 lähtien tapahtumapaikkanamme on toiminut urbaanin rosoinen Nordis eli Töölössä sijaitsevan Nordenskiöldinkadun jäähallin viihtyisäksi festivaalialueeksi rakennettu ulkoympäristö sekä hallin tarjoamat sokkeloiset sisätilat. Sidewaysin päälavat sijoittuvat Nordiksen ulkoalueille, mutta myös sisällä jäähallissa on lavoja sekä paljon erilaista alueohjelmaa. Kun soitto loppuu puolen yön aikaan ulkolavoilla, ohjelma jatkuu aamuyöhön asti jäähallin sisätiloissa. Kesällä 2022 Sidewaysissa vieraili kolmen päivän aikana runsaat 26 000 kävijää.

Meille on erityisen tärkeää, että kävijöillämme on hyvä olla festarialueellamme, ja juuri tällaisena haluamme Sidewaysin pitää: keskikokoisena ja miellyttävänä festarina, jossa palvelut pelaavat, koko tapahtuma-alueella voi liikkua ilman anniskelukarsinoita sekä aina löytyy tiloja istahtaa ja hengähtää. Jos et ole vielä käynyt Sidewaysissa niin kysy suosituksia vaikka kaveriltasi!

Mikäli alempaa löytyvien festari-infojen jälkeen jää vielä kysyttävää, kerromme mieluusti lisää: info@fullsteam.fi

Tervetuloa Sidewaysiin!

 


Ohjelma ja aikataulu

Kolmen päivän aikana Sidewaysissa esiintyy viikonlopun aikana useita kymmeniä artisteja, ja musiikkiohjelmaa järjestetään lukuisilla ulko- ja sisälavoilla.

Kesän 2023 ohjelmiston ensimmäiset artistit on nyt julkistettu. Ohjelmistossa nähdään mm. Phoenix (FR), Fever Ray (SE), M83 (FR), Huoratron, Arppa, Malla, pehmoaino, Teksti-TV 666 ja monia muita.

Festivaalialue on auki:
To klo 16.00-00.30
Pe klo 16.00-02.00
La klo 14.00-02.00

Ohjelmaa järjestetään paitsi suurilla ulkolavoilla myös pienemmissä sisätiloissa, joissa on rajattu kapasiteetti. Saavuthan sisälavoille hyvissä ajoin ennen esiintymisen ilmoitettua alkamisaikaa. Oikeudet aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin pidätetään.


Liput

Lippukauppa löytyy osoitteesta www.sidewayshelsinki.fi/liput.

Lippuja on saatavissa lisäksi Lippupisteeseessä ja Tiketissä, joissa voit maksaa Sideways-liput myös yleisimmillä kulttuuri- ja virikeseteleillä.

2-3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin, joilla voi poistua tapahtuma-alueelta ja palata myöhemmin takaisin. 1pv-lipuilla vain kerran sisään. Portilla myydään lippuja ainoastaan jos festivaali ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

AVOIMET PÄIVÄLIPUT

Avoimet päiväliput toimivat seuraavasti:
- Meillä avoimet päiväliput ovat aidosti avoimia eli sinun EI TARVITSE päättää lipun käyttöpäivää etukäteen tai vaihtaa sitä päivälippuun ennen festivaalia.
- Avoimia päivälippuja on saatavissa vain erittäin rajoitettu määrä
- Sidewaysin avoin festivaalilippu on voimassa sellaisenaan: pidät vain lipun tallessa ja saavut sen kanssa festarialueen portille valitsemanasi päivänä.
- Lippu luetaan festivaaliportilla ja se oikeuttaa pääsyn alueelle kerran. Lippua ei vaihdeta rannekkeeseen.
- Avoin päivälippu on voimassa valitsemanasi päivänä, vaikka festivaalin yksi tai useampi päivä olisi myyty loppuun.
- Mikäli huomaat myöhemmin, että haluaisitkin olla Sidewaysissa useamman päivän, voit päivittää avoimen päivälipun 2-3pv lippupakettiin lipputyyppien välistä välirahaa ja lipputoimiston palvelumaksua vastaan. Päivittäminen onnistuu siinä lippukaupassa mistä olet lippusi ostanut.
- Toki suosittelemme kaikille ensisijaisesti koko festivaalin kattavaa 3pv-lippua, jolla pääsee kokemaan kaikki Sideways-artistit ja muut aktiviteetit.
 


Rannekkeenvaihto

Kannustamme vaihtamaan Sideways-liput rannekkeeseen jo ennakkoon. Lisätietoa vuoden 2023 rannekkeenvaihdosta tulossa tapahtuman lähestyessä.

Huomaathan, että 2 päivän PE-LA-lippujen vaihtaminen alkaa festivaaliperjantaina Nordiksella. Yhden päivän lippua ei vaihdeta rannekkeeseen.

Lipun voi toki vaihtaa rannekkeeseen myös Nordiksella saapumisen yhteydessä, mutta ruuhkien välttämiseksi suosittelemme ennakkovaihtoa. Ranneke kiinnitetään vaihtohetkellä ranteeseen, joten et voi hakea ranneketta kaverisi puolesta.


Alue

Sidewaysin aluekartta julkistetaan tapahtuman lähestyessä.
 

Akkreditointi & hyväntekeväisyyskohde

Sidewaysin akkreditointi avataan jälleeen keväällä 2023. Akkreditointiin liittyvissä asioissa voitte olla yhteydessä osoitteeseen info@fullsteam.fi. 

Vahvistetut akkreditoinnit voi noutaa Sidewaysin akkreditointipisteestä pääportin läheisyydestä. Piste on avoinna festivaalialueen mukaisesti.

HUOM: Jokainen vapaalipulla Sidewaysiin saapuva henkilö (press/guest/artistin vieras/yms.) on velvoitettu maksamaan rannekkeen noudon yhteydessä myöhemmin tarkennettavaan hyväntekeväisyyteen ohjattava 10 euron akkreditointimaksu.

Vuoden 2022 kohde oli Unicefin työ sodan vuoksi kärsinäinen ukrainalaisten auttamiseksi. Aikaisempia yhteistyökumppaneitamme ovat olleet esimerkiksi Amnestyn työ Suomeen saapuneiden turvapaikanhankijoiden auttamiseksi, Seta ry:n hanke translain muuttamiseksi, Global Clinic – Paperittomien klinikan terveydenhoitopalveluiden tukeminen sekä Mimmit ry:n ja Girls Rock! Finlandin työ naisten ja muun sukupuolisten unelmien toteuttamiseksi musiikin ja katutaiteen parissa.


Ikäraja

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta.

Varauduthan todistamaan ikäsi, ja muista myös buukata lastenvahti ajoissa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Sideways ei ole soveltuva paikka edes sylivauvoille. Alle 18-vuotiaat eivät voi osallistua tapahtumaan myöskään täysi-ikäisen valvojan seurassa.


Vapaaehtoiset & harjoittelupaikat

Sidewaysin vapaaehtoishaku avataan jälleen keväällä 2023.

Kaikki pidempiaikaiset harjoittelupaikat on täytetty vuoden 2023 festivaalin osalta.


Saapuminen

Sideways järjestetään Nordiksella eli Nordenskiöldinkadun ”vanhan” Jäähallin ja Eläintarhan urheilupuiston ympäristössä. Katso sijainti Google Mapsissa.

Töölön tiet ovat usein ruuhkaisia ja jalkakäytävät kapeita, joten varaattehan riittävästi aikaa saapumiseen ja poistumiseen. Pyydämme kärsivällisyyttä ja huomaavaisuutta muita festivaalivieraita kohtaan.

Tapahtumapaikan ympäristössä on hyvin vähän parkkitilaa, joten suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä, kävellen tai fillarilla. Polkupyörät ja sähköskootterit on paras jättää parkkiin esim. Bolt-areenan lähiympäristöön.

Julkisella liikenteellä paikalle pääsee parhaiten raitiovaunulla tai bussilla. Lähimmät pysäkit sijaitsevat noin 200 metrin päässä Sidewaysin pääportilta. Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: www.reittiopas.fi

Etäisyys Helsingin keskustaan on runsaat 2km ja Pasilan juna-asemalle 1,5km.

Muistathan kunnioittaa lähialueen asukkaiden kotirauhaa sekä välttää roskaamista ja naapuriemme pihoilla hengailua.


Turvallisuus


TERVEYSTURVALLISUUS

Toivomme kaikkien Sideways-kävijöiden toimivan vastuullisesti ja huomioivan omassa toiminnassaan myös muut festivaalivieraat. 

Muista pestä ja desinfioida kädet riittävän usein sekä muutoinkin pitää huolta henkilökohtaisesta hygieniasta osallistuessasi tapahtumaan. Vesipisteitä ja käsidesiä löytyy ympäri festivaalialuetta niin ulkoalueilla kuin jäähallin sisätiloissa.

Saavuthan Sidewaysiin vain terveenä.

Alueella liikkuessasi sinun on mahdollista säilyttää riittävät turvavälit. Kannustamme siirtymään rauhallisesti paikasta toiseen.

Suosittelemme saapumaan lavojen läheisyyteen ja alueohjelman järjestämispaikkoihin hyvissä ajoin ennen esitysten alkua. Tällöin voit varmuudella löytää mieleisesi paikan seurata esityksiä.

Yhdessä teemme turvallisen Sidewaysin!

Otamme vastaan palautetta ja kehitysehdotuksia aiheeseen liittyen: info@fullsteam.fi

 

TURVALLISEMMAN TILAN PERIAATTEET

Jokainen on tervetullut Sidewaysiin omana itsenään.

Sidewaysissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita, eikä tapahtumassa hyväksytä minkäänlaista häirintää, syrjintää tai loukkaavaa käytöstä. Mikäli havaitset tai joudut asiattoman käytöksen kohteeksi, älä epäröi ottaa yhteyttä järjestyksenvalvojaan tai tapahtumahenkilökuntaan. Tapahtuman henkilökunta ja järjestyksenvalvojat on ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota koskemattomuuden ja syrjintävapauden edistämiseen. Tapahtuman häirintäyhteyshenkilön tavoitat sekä tapahtuman aikana että sen jälkeen sähköpostitse osoitteesta safety@fullsteam.fi.

Jokaisella festivaalikävijällä ja tapahtumatyöntekijällä on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ilman pelkoa syrjinnästä, häirinnästä, seksuaalisesta, fyysisestä tai verbaalisesta ahdistelusta. Tähän jokaisen tulee omalla toiminnallaan vaikuttaa ja olla mukana luomassa turvallisempaa tilaa.

YK:n Turvallisemman tilan periaatteet

  • Kunnioita toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Kunnioita itsemääräämisoikeutta. Älä koske toista kysymättä lupaa. Muista, ettet voi tietää toisen rajoja kysymättä niitä. Pyydä tilaa myös itsellesi tarvittaessa.
  • Älä pilkkaa, ivaa, halvenna, sysää syrjään tai nolaa ketään puheillasi, käytökselläsi tai teoillasi. Pitäydy ulkonäön arvostelusta, juoruilusta ja stereotypioiden ylläpitämisestä.
  • Älä tee oletuksia ulkonäköön tai toimintaan perustuen. Älä tee oletuksia kenenkään seksuaalisuudesta, sukupuolesta, kansallisuudesta, etnisyydestä, uskonnosta, arvoista, sosioekonomisesta taustasta, terveydestä tai toimintakyvystä
  • Anna tilaa. Pyri huolehtimaan siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Älä jyrää muiden mielipiteitä ja anna puheenvuoro. Kunnioita myös toisten yksityisyyttä ja käsittele arkoja aiheita kunnioittavasti.
  • Kuuntele ja opi. Ota vastaan uudet aiheet, henkilöt ja näkökulmat ennakkoluulottomasti. Suhtaudu jokaiseen vastaantulevaan asiaan ja tilanteeseen mahdollisuutena oppia uutta ja kehittyä.
  • Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita.

Jos huomaat jonkun käyttäytyvän asiattomasti tai muutoin rikkovan Turvallisemman tilan toimintaperiaatteita, puutu tilanteeseen.Narikka

Sidewaysin pääportilta löytyy vapaaehtoinen narikka. Hinnasto päivitetään tänne festivaalin lähestyessä.

Narikka avautuu samaan aikaan tapahtuma-alueen kanssa ja sulkeutuu aamuyöllä ohjelman päätyttyä.


Maksaminen

Kaikki Sidewaysin festivaalialueen myyntipisteet (baarit, ruoka- ja oheismyyntipisteet, lipunmyynti, narikka...) hyväksyvät maksuvälineenä vain yleisimmät pankkikortit, luottokortit, lähimaksun sekä lähimaksulla toimivat mobiilimaksamisen vaihtoehdot.

Pankkikortti on kätevin ja nopein tapa maksaa festareilla, emmekä vastaanota tapahtumassa käteistä.


Kuvaaminen

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen Sidewaysiin on sallittua, mutta jätäthän salamavalon, isot varustereput ja jalustat kotiin. Muistathan huomaavaisuuden sekä kunnioittaa muiden festarivieraiden yksityisyyttä. Joillain artisteilla voi olla poikkeavia kuvaussääntöjä, joten noudatattehan järjestyksenvalvojien antamia ohjeistuksia. Keikkojen videokuvaaminen ilman erillistä lupaa on kielletty.

Festivaalialueella kuvataan valokuvia ja videomateriaalia Sidewaysin ja tapahtuman yhteistyökumppanien markkinointikäyttöön.

Kun jaat kuvia somessa, muista @sidewayshel ja #sidewaysHEL


Esteettömyys

Sidewaysin tapahtuma-alue on pääosin asfalttia, betonia tai vastaavaa tasaista pintamateriaalia. 

Festivaalin päälavan Sideways Stagen sekä sisätiloista löytyvien Black Boxin ja Basementin yhteydessä on pyörätuolilla liikkuville asiakkaille varattu katsomokoroke tai -tasanne (rajallinen kapasiteetti). Royal Clubin alueohjelma on istuallaan seurattavaa. Muilla lavoilla (Aurora, Sahara) konserttien seuraaminen tapahtuu lattiatasolta.

Ohjelmaa järjestetään myös Jäähallin sisätiloissa. Jokaiselle sisälavalle on järjestetty esteetön kulku, mutta siirtyminen esimerkiksi pyörätuolilla saattaa poiketa muun yleisön kulkureiteistä ja pyörätuolikatsomo voi olla erillään kenttäkatsomoista. Pyörätuolilla pääsee siis katsomaan myös esimerkiksi Black Box -konsertteja sekä esityksiä jäähallin kellarissa sijaitsevassa Basementissa. Black Boxin ja Basementin pyörätuolikatsomoissa voitte toki ottaa oman seurueenne mukaan samaan katsomoon, jotta voitte nauttia konserteista yhdessä ystävienne kesken.

Sisääntulon jälkeen löydät Sidewaysin pääportin välittömästä läheisyydestä info-pisteen. Suosittelemme pyörätuolilla liikkuvia asiakkaita ja muita liikuntarajoitteisia noutamaan info-pisteestä esteettömyysesitteen, josta mm. löydät kulkureitit ja esteettömien vessojen sijainnit. Info-pisteen kautta saa tarvittaessa yhteyden esteettömyysasioista vastaavaan henkilöömme.

Pyörätuolilla liikkuvat asiakkaat ja muut avustajaa tarvitsevat erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta. Dokumenttina käy esimerkiksi vammaiskortti (EU Disability Card).

Jäähallin sisäkäytävältä sekä ulkona päälavakentän WC-alueelta sekä löytyy esteettömiä vessoja. Ruokamyyntialueen läheisen jäähallin ulko-oven vieressä sijaitsee esteetön sisävessa, jonka ovi pidetään lukittuna. Esteettömän wc-tilan avaimen saa pyynnöstä vieresen ensiapupisteen henkilökunnalta tai lähimmältä järjestyksenvalvojalta. Esteettömisen vessojen ovissa on aina kyltti, jossa kerrotaan pyörätuolilla liikkuvien asiakkaiden, muiden esteetöntä wc-tilaa tarvitsevien festivaalivieraiden sekä Vessapassin omistavien henkilöiden olevan ensisijaisesti oikeutettuja esteettömän vessan käyttöön sekä ohittamaan mahdollinen jono. Näistäkin asioista saa lisätietoja esteettömyysesitteessä.

Vastaamme mieluusti aihetta koskeviin tarkentaviin kysymyksiin: info@fullsteam.fi

Sideways 2022 -esteettömyyskartan ja -infot voit ladata tästä. Tulevan festivaalin päivitetty esteettömyysopas julkaistaan keväällä 2023.Arvot

Sidewaysin tavoitteena on olla 100% yhdenvertainen festivaali, ja toivotamme jokaisen festarikävijän tervetulleeksi Sidewaysiin omana itsenään. 

Olemme sitoutuneet edistämään yhdenvertaisuuden, ympäristö- ja yhteiskuntavastuun, oikeudenmukaisuuden sekä turvallisuuden periaatteita, jotka konkretisoituvat festivaalin tapahtumatuotannossa, rekrytoinnissa, henkilökunnan perehdytyksessä ja ohjelmiston suunnittelussa. Edellytämme tapahtuman henkilökunnalta, esiintyjiltä, kumppaneilta ja alihankkijoilta sitoutumista näihin samoihin arvoihin.

1. Yhdenvertaisuus
- Sidewaysissa huomioidaan yksilöiden moninaisuus ja kohdellaan kaikkia yhdenvertaisesti esimerkiksi ihonväriin, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai uskontoon katsomatta.
- Jokainen Sidewaysin työntekijä, kumppanit ja alihankkijat allekirjoittavat sopimuspohjaan kirjatut arvot ja sitoutuvat niitä noudattamaan. 
- Sideways-ohjelman bookaamisessa pyritään edistämään musiikki- ja tapahtuma-alan yhdenvertaisuutta huomioiden ohjelmakattauksen kiinnityksissä monimuotoisten taustamuuttujien kirjon.
- Sidewaysin viestinnässä ei tyypitellä ihmisiä esimerkiksi sukupuolen mukaan: meillä ei esiinny mies- tai naisartisteja vaan ainoastaan artisteja.
-Sidewaysissa jokainen festivaalivieras on samanarvoinen. Festivaalilla ei ole myynnissä VIP-lippuja, eikä rahalla voi ostaa parempaa festivaalikokemusta. 
- Sidewaysin vessat ovat unisex-tiloja. 
- Tapahtuman esteettömyyteen panostetaan jokaisessa tuotannon vaiheessa. Koko festivaalialue rakennetaan mahdollisimman esteettömäksi, ja tapahtuman kumppaneilta odotetaan tuotannossa ja asiakaspalvelussa esteettömyyteen varautumista. 
- Sideways on mukana Yhdenvertainen musiikkiala -hankkeessa, jonka myötä olemme sitoutuneet tekemään yhdenvertaisuussuunnitelman ja noudattamaan sitä.

2. Ympäristö- ja yhteiskuntavastuu
- Tiedostamme, että festivaalin järjestäminen rasittaa ympäristöä, mutta teemme parhaamme kuormituksen minimoimiseksi.
- Panostamme kierrätykseen ja materiaalien uusiokäyttöön.
- Noudatamme vastuullisesti viranomaismääräyksiä ja Suomen lainsäädäntöä tapahtumien tekemiseen ja niiden ympäristökuormitukseen sekä yhteiskuntavastuun kantamiseen liittyen.
- Käytämme ympäristötyön tukena Ekokompassi-ympäristöohjelmaa, josta olemme saaneet sertifikaatin vuonna 2019.
- Kaikki Sidewaysissa yleisölle, henkilökunnalle tai artisteille tarjottava ruoka on kasvis- tai vegaaniruokaa.

3. Turvallisuus
- Sidewaysissa kunnioitetaan jokaisen festivaalikävijän ja -esiintyjän fyysistä koskemattomuutta ja pidetään toisista huolta.
- Sidewaysissa noudatetaan nollatoleranssia väkivaltaa ja loukkaavaa puhetta kohtaan.
- Noudatamme Sidewaysissa turvallisemman tilan periaatetta. Jokaisella on oikeus osallistua tapahtumaan juuri omana itsenään ja kokemaan olonsa turvalliseksi omana itsenään. Turvallisemman tilan periaatteet ovat YK:n laatimat ja suosittelemme tutustumaan näihin etukäteen osoitteessa: https://www.ykliitto.fi/turvallinen-tila
- Tapahtuman henkilökunta ja järjestyksenvalvojat on ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota koskemattomuuden ja syrjintävapauden edistämiseen. Mikäli kuitenkin festivaalivieraana huomaat tai koet sopimatonta puhetta tai käytöstä, käänny kenen tahansa festivaalityöntekijän tai järjestyksenvalvojan puoleen tai ota yhteyttä festivaalitoimistoon: 09-2905 0805, info@fullsteam.fi.

Lahjoitamme vuosittain ilmaislipuilla festivaaleille saapuvilta asiakkailta (esimerkiksi kutsuvieraat, artistien vieraat, media) kerätyt akkreditointimaksut organisaatiolle, joka tekee arvokasta työtä tärkeän asian edistämiseksi. Lahjoituskohteita ovat olleet esimerkiksi Amnesty Internationalin työ turvapaikanhakijoiden puolesta, Seta ry:n projekti translain muuttamiseksi sekä Global Clinic – Paperittomien klinikan terveydenhoitopalveluiden tukeminen. Kesällä 2022 keräämme varoja Unicefille, joka auttaa Ukrainassa sodan seurauksena kärsineitä.

Otamme kiitollisina vastaan aiheeseen liittyvää palautetta ja kehitysehdotuksia: info@fullsteam.fi

Yhdessä teemme tapahtuman, johon jokainen on tervetullut omana itsenään ja jossa on turvallista ja hyvä olla! 


Omat juomat ja muut eväät

Voit tuoda Sidewaysiin yhden max 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon. Alueella on vesipisteitä (päälavakentän wc-alueen vieressä, ruokamyyntialueella sekä jäähallin kaikissa sisävessoissa). Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Tyhjien alkoholipullojen tuominen vesipulloksi on kiellettyä, samoin myöskään alkoholin, lasipullojen tai tölkkien tuominen ei ole sallittua.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit yms, ovat tietenkin sallittuja.


Ravintolat & baarit

Sideways-alueelta löytyy monipuolisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja muita herkkuja. Ravintolakattaus julkistetaan keväällä 2023.

Sideways on ensimmäisenä suurena kotimaisena musiikkitapahtumana siirtynyt pelkän kasvisruoan tarjoamiseen niin yleisölle kuin festivaalin esiintyjille ja henkilökunnallekin. Jokaisesta ruokamyyntipisteestä löytyy myös vegaaniannoksia.
 
”Kasvisruokaan siirtyminen tuntui Sidewaysille itsestäänselvältä vaihtoehdolta. Suuri osa festivaalilla myydyistä ruoka-annoksista on jo tähänkin asti ollut kasvis- tai vegaaniruokaa, ja ympäristövastuullisuus on sekä Sidewaysille että tapahtuman kävijöille tärkeä arvo. Kuten aiemminkin, festivaalimme ruokatarjonta tulee olemaan kiinnostavaa, tasokasta ja monipuolista, ja tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä tapahtumaan saapuvien ruokatoimijoiden kanssa jo suunnitteluvaiheessa,” Sidewaysia järjestävän Fullsteam Agencyn toimistusjohtaja Tuomo Tähtinen kertoo.

Kaikista baareistamme saa aina myös alkoholittomia vaihtoehtoja.
 


Merchandise-piste

Sidewaysin merchandise-tuotteita on myynnissä Hel Goodsissa osoitteessa www.helgoods.fi/sideways.


Kielletyt esineet

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, lasipulloja tai tölkkejä, ampuma- tai teräsaseita (sis. monitoimityökalut), ilotulitteita, spray-pulloja (sisälten ponnekaasulla toimivat aurinkorasvapullot) tai muita vastaavia vaarallisia esineitä. Sateenvarjot ovat kielletty, jotta sateen sattuessa kaikilla olisi mahdollisimman hyvä näkyvyys lavoille. Jätäthän myös retkijakkarat kotiin, alueelta löytyy penkkejä, tuoleja ja muita istuimia. Portilla suoritetaan turvatarkastus, ja järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen, että onko jokin esine turvallisuusriski.

Max 0,5 litran vesipullon tavoin myös pieni käsidesi-pullo ja aurinkorasva on suositeltavaa ottaa mukaan. Käsidesiä on saatavissa myös esimerkiksi festivaalialueen wc- ja vesipisteiden yhteydessä.

Mikäli sinun tarvitsee ottaa Sideways-alueelle mukaan reseptilääkkeitä, pyydämme ottamaan reseptin tai lääkkeen alkuperäispakkauksen mukaan sekä varaamaan ainoastaan kyseisen päivän annosmäärän lääkkeitä. Mikäli sinulla on mukana suurempi määrä reseptilääkkeitä, pyydämme olemaan etukäteen yhteydessä tapahtuman järjestäjiin (info@fullsteam.fi) tai ilmoittautumaan portilla ennen sisääntuloa portin järjestyksenvalvonnan esimiehelle, jotta sisäänpääsysi olisi mahdollisimman sujuva.

Muistutamme myös, että festivaaliympäristö ei ole sopiva paikka lemmikkieläimille.

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta, joten bookkaathan lapsenvahdin ajoissa. Tämä koskee myös sylivauvoja.


Korvatulpat

Suosittelemme ottamaan mukaan korvatulpat. Alueella on myös tulppia myynnissä: vieraile Sidewaysin merchandise-pisteellä.


Majoitus

Sidewaysin läheisyydessä ei ole leirintäaluetta. Lisätietoa kaupungin majoitusvaihtoehdoista ja muista Helsinki-vinkeistä tarjoaa esimerkiksi My Helsinki -sivusto.


Löytötavarat

Festivaalin aikana löytötavarat toimitetaan info-pisteeseen, joka sijaitsee sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Voit tiedustella löytötavaroita myös sähköpostitse info@fullsteam.fi

Mikäli löydät alueelta jotain sellaista, jota voisit kuvitella toisen Sideways-vieraan kaipaavan, voit toimittaa sen info-pisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Tapahtuman jälkeisellä viikolla löytötavarat (arvo vähintään 20€) toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon. Vähempiarvoiset esineet viedään kierrätykseen.


Yhteystiedot

Sidewaysin järjestää:
Fullsteam Agency Oy
www.fullsteam.fi

Yleiset tiedustelut Sidewaysiin liittyen:
info@fullsteam.fi
Puh. 09-2905 0805 (arkisin klo 10-16)

Ohjelma:
Artemi Remes (050-3744626, artemi@fullsteam.fi)

Tiedotus & markkinointi:
Iida Nieminen (040-5186793, iida@fullsteam.fi)

Muut festivaaliin liittyvät asiat:
Johannes Kinnunen (041-5336211, johannes@fullsteam.fi)

Kumppanuudet:
Tuomo Tähtinen (044-0698000, tuomo@fullsteam.fi)

Tuotantopäällikkö:
Mikael Neves (040-8306805, mikael@fullsteam.fi)

Artistituotanto:
Henna Tikkanen (040-1637223, henna@fullsteam.fi)

Myyntipaikat:
Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse johannes@fullsteam.fi
Muistutus ravintoloille: Sidewaysissa saa myydä ainoastaan kasvis- tai vegaaniruokaa.

Akkreditoinnit: 
info@fullsteam.fi

Laskutus ja taloushallinto:
accounting@fullsteam.fi