Sideways 2022 @ Helsinki, Nordis

Sideways on Helsingin festarikesän avaava kolmipäiväinen festivaali, jonka ohjelmisto koostuu monipuolisesta musiikkikattauksesta, hauskoista alueaktiviteeteista sekä laadukkaasta ruoka- ja juomatarjonnasta. Sidewaysissa koet Helsingin parhaat puolet yhden viikonlopun aikana!

Sideways järjestetään seuraavan kerran 16.-18.6.2022 tutussa Nordiksen ympäristössä.

Kolmen päivän aikana Sidewaysissa esiintyy lähes 80 artistia ja yhtyettä, joiden lisäksi koettavaa tarjoaa laaja alueohjelmakokonaisuus. Edellisen festivaalin alueohjelmassa katsottiin wrestling-showpainiotteluita, "laulettiin" eläinkaraokea, treenattiin gin & juice -joogaa, koettiin performanssitaidetta, drag show'ta ja puheohjelmaa, pelattiin flipperihallissa ja tehtiin paljon muuta elämyksellistä ja hauskaa.

Myös ravintolakattauksemme on erinomainen (vaikka itse kehummekin). Bissevalikoimamme koostuu erityisesti Brooklyn Breweryn tuotteista, viini- ja samppanjabaarien tarjonta on valittu yhteistyössä Viinitien kanssa, drinkkibaareista löytyy vaikka mitä vaihtoehtoja (alkoholittomia mocktaileja unohtamatta), ja katuruokaan keskittyvät ruokamyyjät on valittu tarkkaan harkiten. Jokaisesta ruokamyyntipisteestä löytyy aina myös vegaaneille soveltuvaa syötävää.

Vuodesta 2018 lähtien tapahtumapaikkanamme on toiminut urbaanin rosoinen Nordis eli Töölössä sijaitsevan Nordenskiöldinkadun jäähallin viihtyisäksi festivaalialueeksi rakennettu ulkoympäristö sekä hallin tarjoamat sokkeloiset sisätilat. Sidewaysin päälavat sijoittuvat Nordiksen ulkoalueille, mutta myös sisällä jäähallissa on lavoja sekä paljon erilaista alueohjelmaa. Kun soitto loppuu puolen yön aikaan ulkolavoilla, ohjelma jatkuu aamuyöhön asti jäähallin sisätiloissa. Kesällä 2019 Sidewaysissa vieraili kolmen päivän aikana lähes 25 000 kävijää.

Meille on erityisen tärkeää, että kävijöillämme on hyvä olla festarialueellamme, ja esimerkiksi Rumba-lehti ihmetteli artikkelissaan, ettei minnekään tarvinnut jonottaa. Juuri tällaisena haluamme Sidewaysin pitää: keskikokoisena ja miellyttävänä festarina, jossa palvelut pelaavat, koko tapahtuma-alueella voi liikkua ilman anniskelukarsinoita sekä aina löytyy tiloja istahtaa ja hengähtää. Jos et ole vielä käynyt Sidewaysissa niin kysy suosituksia vaikka kaveriltasi!

Mikäli alempaa löytyvien festari-infojen jälkeen jää vielä kysyttävää, kerromme mieluusti lisää: info@fullsteam.fi

Tervetuloa Sidewaysiin!

 


Ohjelma ja aikataulu

Kolmen päivän aikana Sidewaysissa esiintyy viikonlopun aikana lähes 80 artistia tai yhtyettä, ja musiikkiohjelmaa järjestetään lukuisilla ulko- ja sisälavoilla.

Ensimmäiset Sideways 2022 esiintyjät julkistetaan myöhemmin.

Festivaalialue on auki:
To klo 16.00-01.00
Pe klo 16.00-02.30
La klo 14.30-02.30

Ohjelmaa järjestetään paitsi suurilla ulkolavoilla myös pienemmissä sisätiloissa, joissa on rajattu kapasiteetti. Saavuthan sisälavoille hyvissä ajoin ennen esiintymisen ilmoitettua alkamisaikaa. Oikeudet aikataulu- ja ohjelmamuutoksiin pidätetään.


Liput

Sidewaysin liput ovat myynnissä osoitteessa www.sidewayshelsinki.fi/liput. Samasta paikasta löydät myös lippujen hinnat. Huomaathan, että mitä aikaisemmin liput ostat, sitä edullisemmin ne saat. Lopullinen hintaporras selviää vasta tapahtuman lähestyessä.

Lippuja on saatavissa myös Lippupisteeseessä ja Tiketissä, joissa voit maksaa liput käteisen ja korttien ohella yleisimmillä kulttuuri- ja virikeseteleillä.

2-3 päivän liput vaihdetaan rannekkeisiin, joilla voi poistua tapahtuma-alueelta ja palata myöhemmin takaisin. 1pv-lipuilla vain kerran sisään. Portilla myydään lippuja ainoastaan jos festivaali ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Vuosille 2020 tai 2021 Sidewaysiin ostetut liput ovat voimassa sellaisinaa myös kesän 2022 Sidewaysissa. Liput voi halutessaan myös palauttaa. Lue lisää aiheesta Liput-sivulta.


Rannekkeenvaihto

Voit vaihtaa 3pv Sideways-lippusi rannekkeeseen joko ennakkoon tai portilla. Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme ennakkovaihtoa. Huomaa, että ranneke kiinnitetään käteen vaihtohetkellä, joten et voi vaihtaa ranneketta ystäväsi puolesta. Lisää tietoa ennakkovaihdosta luvassa keväällä 2022.

2pv-liput vaihdetaan rannekkeisiin ainoastaan festivaalialueen portilla. Lipun voi vaihtaa rannekkeeseen sinä päivänä, jolloin lipun voimassaolo alkaa (to-pe torstaina, pe-la perjantaina).

1pv-lippuja ei vaihdeta rannekkeisiin. Sisäänpääsy tapahtuu lippua näyttämällä festivaalin portilla.

 


Akkreditointi & hyväntekeväisyyskohde

Sidewaysin akkreditointi on avataan jälleen loppukeväästä 2022.

HUOM: Jokainen (siis aivan jokainen!) vapaalipulla Sidewaysiin saapuva henkilö (press/guest/artistin vieras/yms.) on velvoitettu maksamaan rannekkeen noudon yhteydessä myöhemmin tarkennettavaan hyväntekeväisyyteen ohjattava 10 euron akkreditointimaksu.

Vuoden 2022 kohde kerrotaan myöhemmin. Aikaisempia yhteistyökumppaneitamme ovat olleet esimerkiksi Amnestyn työ Suomeen saapuneiden turvapaikanhankijoiden auttamiseksi, Seta ry:n hanke translain muuttamiseksi, Global Clinic – Paperittomien klinikan terveydenhoitopalveluiden tukeminen sekä Mimmit ry:n ja Girls Rock! Finlandin työ naisten ja muun sukupuolisten unelmien toteuttamiseksi musiikin ja katutaiteen parissa.


Ikäraja

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta.

Varauduthan todistamaan ikäsi, ja muista myös buukata lastenvahti ajoissa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Sideways ei ole soveltuva paikka edes sylivauvoille. Alle 18-vuotiaat eivät voi osallistua tapahtumaan myöskään täysi-ikäisen valvojan seurassa.


Vapaaehtoiset & harjoittelupaikat

Sidewaysin vapaaehtoishaku avataan jälleen keväällä 2022.

Mikäli opiskelet esimerkiksi kulttuurituotantoa, matkailualaa, markkinointia tai graafista suunnittelua, opintoihisi kuuluu työharjoittelu ja haluaisit suorittaa sen Sidewaysissa, voit olla yhteydessä Johannes Kinnuseen (johannes@fullsteam.fi). Harjoittelut ajoittuvat keväälle 2022.


Saapuminen

Sideways järjestetään Nordiksella eli Nordenskiöldinkadun ”vanhan” Jäähallin ja Eläintarhan urheilupuiston ympäristössä. Katso sijainti Google Mapsissa.

Töölön tiet ovat usein ruuhkaisia ja jalkakäytävät kapeita, joten varaattehan riittävästi aikaa saapumiseen ja poistumiseen. Pyydämme kärsivällisyyttä ja huomaavaisuutta muita festivaalivieraita kohtaan.

Tapahtumapaikan ympäristössä on hyvin vähän parkkitilaa, joten suosittelemme saapumaan paikalle julkisella liikenteellä, kävellen tai fillarilla. 

Julkisella liikenteellä paikalle pääsee parhaiten raitiovaunulla tai bussilla. Lähimmät pysäkit sijaitsevat noin 200 metrin päässä Sidewaysin pääportilta. Lisätietoa julkisen liikenteen aikatauluista ja reiteistä: www.reittiopas.fi

Etäisyys Helsingin keskustaan on runsaat 2km ja Pasilan juna-asemalle 1,5km.

Muistathan kunnioittaa lähialueen asukkaiden kotirauhaa sekä välttää roskaamista ja naapuriemme pihoilla hengailua.


Narikka

Sidewaysin pääportilta löytyy vapaaehtoinen narikka, hinta 3€ / asiakas.
Isot laukut (rinkat, trolleyt yms) 5€ / asiakas. Lisäkäynnit 1€.

Narikka avautuu samaan aikaan tapahtuma-alueen kanssa ja sulkeutuu aamuyöllä ohjelman päätyttyä.


Maksaminen

Kaikki Sidewaysin festivaalialueen myyntipisteet (baarit, ruoka- ja oheismyyntipisteet, lipunmyynti, narikka...) hyväksyvät maksuvälineenä yleisimmät pankkikortit, luottokortit, lähimaksun sekä lähimaksulla toimivat mobiilimaksamisen vaihtoehdot.

Pankkikortti on kätevin ja nopein tapa maksaa festareilla, käteistä et tarvitse missään.


Kuvaaminen

Valokuvaaminen alueella ja järjestelmäkameroiden tuominen Sidewaysiin on sallittua, mutta jätäthän salamavalon, isot varustereput ja jalustat kotiin. Muistathan huomaavaisuuden sekä kunnioittaa muiden festarivieraiden yksityisyyttä. Joillain artisteilla voi olla poikkeavia kuvaussääntöjä, joten noudatattehan järjestyksenvalvojien antamia ohjeistuksia. Keikkojen videokuvaaminen ilman erillistä lupaa on kielletty.

Muista hashtag: #sidewaysHEL


Esteettömyys

Sidewaysin tapahtuma-alue on pääosin asfalttia tai vastaavaa materiaalia.

Festivaalin päälavan Sideways Stagen sekä sisätiloista löytyvien Black Boxin ja Basementin yhteydessä on pyörätuoliasiakkaille varattu katsomokoroke (rajallinen kapasiteetti). Suurin osa Royal Club- ja Theatre-tilojen alueohjelmasta on istuallaan seurattavaa. Muilla lavoilla konserttien katsominen tapahtuu muun yleisön joukossa.

Ohjelmaa järjestetään myös Jäähallin sisätiloissa. Jokaiselle sisälavalle on järjestetty esteetön kulku, mutta siirtyminen esimerkiksi pyörätuolilla saattaa poiketa muun yleisön kulkureiteistä ja pyörätuolikatsomo voi olla erillään kenttäkatsomoista. Pyörätuolilla pääsee siis katsomaan myös esimerkiksi Black Box -konsertteja sekä esityksiä jäähallin kellarissa sijaitsevassa Basementissa.

Sisääntulon jälkeen löydät Sidewaysin pääportin välittömästä läheisyydestä info-pisteen. Suosittelemme pyörätuoliasiakkaita ja muita liikuntarajoitteisia noutamaan info-pisteestä esteettömyysesitteen, josta mm. löydät kulkureitit ja invavessojen sijainnit. Info-pisteen kautta saa tarvittaessa yhteyden esteettömyysasioista vastaavaan henkilöömme.

Kesän 2022 esteettömyysopas ladataan tänne festivaalin lähestyessä.

Pyörätuoliasiakkaat ja muut avustajaa tarvitsevat erityisryhmät (esim. näkövammaiset) tarvitsevat normaalin pääsylipun, mutta avustaja pääsee mukaan ilman erillistä lippua. Suosittelemme ottamaan mukaan todistuksen avustajan tarpeesta. Dokumenttina käy esimerkiksi Vammaiskortti.

Pihan WC-alueelta sekä jäähallin sisäkäytävältä löytyy myös invavessoja. Erityisryhmille suunnattujen vessojen ovissa on kyltti, jossa kerrotaan pyörätuoliasiakkaiden, muiden invalidien sekä vessapassin omistavien henkilöiden olevan oikeutettuja ohittamaan mahdollinen jono. Näistäkin asioista saa lisätietoja esteettömyysesitteessä.

Vastaamme mieluusti aihetta koskeviin tarkentaviin kysymyksiin: info@fullsteam.fi


Arvot

Sidewaysin tavoitteena on olla 100% tasa-arvoinen festivaali, ja toivotamme jokaisen festarikävijän tervetulleeksi Sidewaysiin omana itsenään. 

Olemme sitoutuneet edistämään tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden, ympäristö- ja yhteiskuntavastuun, oikeudenmukaisuuden sekä turvallisuuden periaatteita, jotka konkretisoituvat festivaalin tapahtumatuotannossa, rekrytoinnissa, henkilökunnan perehdytyksessä ja ohjelmiston suunnittelussa. Edellytämme tapahtuman henkilökunnalta, esiintyjiltä, kumppaneilta ja alihankkijoilta sitoutumista näihin samoihin arvoihin.

1. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
- Sidewaysissa huomioidaan yksilöiden moninaisuus ja kohdellaan kaikkia tasavertaisesti esimerkiksi ihonväriin, sukupuoleen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai uskontoon katsomatta.
- Jokainen Sidewaysin työntekijä, kumppanit ja alihankkijat allekirjoittavat sopimuspohjaan kirjatut arvot ja sitoutuvat niitä noudattamaan. 
- Sideways-ohjelman bookaamisessa pyritään edistämään musiikki- ja tapahtuma-alan yhdenvertaisuutta huomioiden ohjelmakattauksen kiinnityksissä monimuotoisten taustamuuttujien kirjon.
- Sidewaysin viestinnässä ei tyypitellä ihmisiä esimerkiksi sukupuolen mukaan: meillä ei esiinny mies- tai naisartisteja vaan ainoastaan artisteja.
-Sidewaysissa jokainen festivaalivieras on samanarvoinen. Festivaalilla ei ole myynnissä VIP-lippuja, eikä rahalla voi ostaa parempaa festivaalikokemusta. 
- Sidewaysin vessat ovat unisex-tiloja. 
- Tapahtuman esteettömyyteen panostetaan jokaisessa tuotannon vaiheessa. Koko festivaalialue rakennetaan mahdollisimman esteettömäksi, ja tapahtuman kumppaneilta odotetaan tuotannossa ja asiakaspalvelussa esteettömyyteen varautumista. 
- Sideways on mukana Yhdenvertainen musiikkiala -hankkeessa, jonka myötä olemme sitoutuneet tekemään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman ja noudattamaan sitä.

2. Ympäristö- ja yhteiskuntavastuu
Tiedostamme, että festivaalin järjestäminen rasittaa ympäristöä, mutta teemme parhaamme kuormituksen minimoimiseksi. Panostamme kierrätykseen ja materiaalien uusiokäyttöön. Noudatamme vastuullisesti viranomaismääräyksiä ja Suomen lainsäädäntöä tapahtumien tekemiseen ja niiden ympäristökuormitukseen sekä yhteiskuntavastuun kantamiseen liittyen. Käytämme ympäristötyön tukena Ekokompassi-ympäristöohjelmaa, josta olemme saaneet sertifikaatin vuonna 2019. 

3. Turvallisuus
Sidewaysissa kunnioitetaan jokaisen festivaalikävijän ja -esiintyjän fyysistä koskemattomuutta ja pidetään toisista huolta. Sidewaysissa noudatetaan nollatoleranssia väkivaltaa ja loukkaavaa puhetta kohtaan. Tapahtuman henkilökunta ja järjestyksenvalvojat on ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota koskemattomuuden ja syrjintävapauden edistämiseen. Mikäli kuitenkin festivaalivieraana huomaat tai koet sopimatonta puhetta tai käytöstä, käänny kenen tahansa festivaalityöntekijän tai järjestyksenvalvojan puoleen tai ota yhteyttä festivaalitoimistoon: 09-2905 0805, info@fullsteam.fi.

Lahjoitamme vuosittain ilmaislipuilla festivaaleille saapuvilta asiakkailta (esimerkiksi kutsuvieraat, artistien vieraat, media) kerätyt akkreditointimaksut organisaatiolle, joka tekee arvokasta työtä tärkeän asian edistämiseksi. Lahjoituskohteita ovat olleet esimerkiksi Amnesty Internationalin työ turvapaikanhakijoiden puolesta, Seta ry:n projekti translain muuttamiseksi sekä Global Clinic – Paperittomien klinikan terveydenhoitopalveluiden tukeminen.

Otamme kiitollisina vastaan aiheeseen liittyvää palautetta ja kehitysehdotuksia: info@fullsteam.fi

Yhdessä teemme tapahtuman, johon jokainen on tervetullut omana itsenään ja jossa on turvallista ja hyvä olla! 


Omat juomat ja muut eväät

Voit tuoda Sidewaysiin yhden max 0,5 litran avaamattoman tai tyhjän virvoitusjuoma- tai vesipullon. Tyhjät viina/siideri/yms-pullot eivät sovellu juomapulloiksi. Alueella on vesipisteitä (päälavakentän wc-alueen vieressä, ruokamyyntialueella sekä jäähallin kaikissa sisävessoissa). Myös pienet pillimehut ovat sallittuja. Alkoholin tai lasipullojen tuominen ei ole sallittua.

Normaalikokoiset eväät, kuten leivät, hedelmät, karkit, snacksit yms, ovat tietenkin sallittuja.


Ravintolat & baarit

Sideways-alueelta löytyy monipuolisia ravintoloita, baareja, kahviloita ja muita herkkuja. Kesän 2022 ravintolakattaus julkistetaan myöhemmin.


Merchandise-piste

Festivaalialueella on myynnissä Sidewaysissa esiintyvien artistien fanituotteita. Emme valitettavasti saa ennen tapahtumaa tietoa, että ketkä kaikki artistit tuovat mukanaan paitoja, levyjä, kasseja tai muuta tavaraa. Tutustu valikoimaan merchandise-pisteessä jäähallin sisäkäytävällä. Voit luonnollisesti maksaa ostoksesi myös yleisimmillä pankki- ja luottokorteilla.


Kielletyt esineet

Festivaalialueelle ei saa tuoda alkoholia, lasipulloja, ampuma- tai teräsaseita (sis. monitoimityökalut), ilotulitteita, spray-pulloja (sisälten ponnekaasulla toimivat aurinkorasvapullot) tai muita vastaavia vaarallisia esineitä. Sateenvarjot ovat kielletty, jotta sateen sattuessa kaikilla olisi mahdollisimman hyvä näkyvyys lavoille. Jätäthän myös retkijakkarat kotiin, alueelta löytyy penkkejä, tuoleja ja muita istuimia. Portilla suoritetaan turvatarkastus, ja järjestyksenvalvojat tekevät lopullisen päätöksen, että onko jokin esine turvallisuusriski.

Max 0,5 litran vesipullon tavoin myös pieni käsidesi-pullo on suositeltavaa ottaa mukaan. Käsidesiä on saatavissa myös esimerkiksi festivaalialueen wc- ja vesipisteiden yhteydessä.

Mikäli sinun tarvitsee ottaa Sideways-alueelle mukaan reseptilääkkeitä, pyydämme ottamaan reseptin tai lääkkeen alkuperäispakkauksen mukaan sekä varaamaan ainoastaan kyseisen päivän annosmäärän lääkkeitä. Mikäli sinulla on mukana suurempi määrä reseptilääkkeitä, pyydämme olemaan etukäteen yhteydessä tapahtuman järjestäjiin (info@fullsteam.fi) tai ilmoittautumaan portilla ennen sisääntuloa portin järjestyksenvalvonnan esimiehelle, jotta sisäänpääsysi olisi mahdollisimman sujuva.

Muistutamme myös, että festivaaliympäristö ei ole sopiva paikka lemmikkieläimille.

Sidewaysin ikäraja on 18 vuotta, joten bookkaathan lapsenvahdin ajoissa. Tämä koskee myös sylivauvoja.


Korvatulpat

Suosittelemme ottamaan mukaan korvatulpat. Alueella on myös tulppia myynnissä.


Majoitus

Sidewaysin läheisyydessä ei ole leirintäaluetta. Lisätietoa majoitusvaihtoehdoista ja Helsinki-vinkeistä tarjoaa esimerkiksi My Helsinki -sivusto.


Löytötavarat

Festivaalin aikana löytötavarat toimitetaan info-pisteeseen, joka sijaitsee sisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Voit tiedustella löytötavaroita myös sähköpostitse info@fullsteam.fi

Mikäli löydät alueelta jotain sellaista, jota voisit kuvitella toisen Sideways-vieraan kaipaavan, voit toimittaa sen info-pisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle.

Tapahtuman jälkeisellä viikolla löytötavarat (arvo vähintään 20€) toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon. Vähempiarvoiset esineet viedään kierrätykseen.


Yhteystiedot

Sidewaysin järjestää:
Fullsteam Agency Oy
info@fullsteam.fi
Puh. 09-2905 0805

Ohjelma:
Artemi Remes (050-3744626, artemi@fullsteam.fi)

Tiedotus & markkinointi:
Anna Mäkelä (050-5814153, anna@fullsteam.fi)

Yleiset tiedustelut Sidewaysiin liittyen:
Johannes Kinnunen (041-5336211, johannes@fullsteam.fi)

Kumppanuudet:
Tuomo Tähtinen (044-0698000, tuomo@fullsteam.fi)

Tuotantopäällikkö:
Mikael Neves (040-8306805, mikael@fullsteam.fi)

Myyntipaikat:
Lähetä vapaamuotoinen hakemus sähköpostitse johannes@fullsteam.fi

Akkreditoinnit:
info@fullsteam.fi

Laskutus ja taloushallinto:
accounting@fullsteam.fi

Visuaalinen ilme: Jenna Haapaharju
Web: Creative Crue
Videotuotanto: Balansia Films

Mustat huulet